Is kinderkamerverf veilig en kindvriendelijk?

In bijna alle verven zitten oplosmiddelen en deze zijn dan nooit volledig veilig. Deze oplosmiddelen zijn nodig om voor een snelle droging door middel van verdamping te zorgen. Dit uit zich tijdens het aanbrengen van de verf, waarbij dampen en geuren vrij komen. Het is daarom zeer verstandig om tijdens en na het schilderen de kamer goed te luchten.

Verf is pas veilig als alle oplosmiddelen verdampt zijn. Let op! Dit is nog niet als de verf droog en/of overschilderbaar is, maar pas na uitharding. Na uitharding is verf pas gifvrij en niet eerder. Het uitharden duurt bij verf op terpentine basis ongeveer een week. In deze periode raakt de verf alle vluchtige stoffen door verdamping kwijt en is het erna veilig.

Beter voor u en uw kind is het om verf op waterbasis (acrylverf) of op krijtbasis te gebruiken. Diverse voordelen hiervan zijn dat de verf sneller droog is, niet verkleurd en vooral veel minder ruikt. Maar ook hier geldt dat de verf volledig uitgehard dient te zijn voordat het volledig veilig is.

Wij verkopen alleen maar verf op waterbasis of op krijtbasis. Dit om bij te dragen aan het veilige gebruik van verf voor u als ouder en voor uw kind. Door het gebruik van verf op waterbasis hebben veel zwangere vrouwen veel minder last van de indringende geur, die er bij verf op terpentinebasis wel is.